REVIEW: MOTOROLA 8G PLUS

De Moto G8 Plus volgt op de Moto G7 Plus, die slechts acht maanden eerder in 2019 arriveerde. De populaire telefoons uit de G-serie van het bedrijf richten zich op het bieden van de best mogelijke ervaring tegen een budgetprijs, geleid door een nette, stock-Android-interface. Ze behoren al een aantal jaren tot onze beste goedkope telefoons.

 

De Moto G8 Plus biedt meer waarde aan tafel met een veelzijdig camerasysteem, stereoluidsprekers, minimale bezel en efficiënt batterijbeheer.

 

Vanwege de recente ontwikkelingen in het budget-smartphonesegment zien we een toevloed van functies uit de geavanceerde telefoons naar beneden druppelen, en als gevolg hiervan is er vandaag veel meer te beleven met goedkope telefoons.

 

De nieuwste telefoon van Motorola werkt volgens hetzelfde principe en brengt een 48MP drievoudige camera-opstelling naar de selectie en snellaadtechnologie. Maar is het krachtig genoeg om een deuk te maken in het dichtstbevolkte smartphonesegment? Laten we het uitzoeken.

 

Moto G8 Plus prijs en releasedatum

De releasedatum van de Moto G8 Plus was 25 oktober 2019, slechts een dag nadat het officieel aan de wereld was aangekondigd.

 

De prijs van de Moto G8 Plus komt uit op £ 239 / AU $ 499 (ongeveer $ 310). Dat maakt het goedkoper dan de Moto G7 Plus in het VK, maar dezelfde prijs in Australië.

 

In termen van prijs- of release-informatie in de VS weten we dit momenteel niet, maar houd je adem niet in – de G7 Plus is niet naar de Verenigde Staten gekomen.

 

Ontwerp

Moto G8 Plus heeft een plastic constructie en is verkrijgbaar in twee kleuren: Cosmic Blue en Crystal Pink. Het achterpaneel heeft een gradiëntachtige glanzende afwerking met de cameramodules in de linkerbovenhoek en het iconische Motorola batwing-logo in het midden uitgelijnd.

 

Het logogebied fungeert ook als een vingerafdruksensor, die nogal intuïtief is en de telefoon in een handomdraai ontgrendelt. Hoewel in-display vingerafdruksensoren verschijnen op telefoons uit het middensegment, zijn die applicaties nog steeds niet zo snel als een traditionele vingerafdruksensor.

 

De Moto G8 Plus meet op zijn dikst 9,09 mm en weegt 188 g, wat meer is dan de G7 Plus. De rechterrand bevat een volumeknop en een ontgrendelknop, met textuur voor een betere identificatie, terwijl de linkerrand de thuisbasis is van een hybride simkaartsleuf.

 

Dit betekent dat het een simkaartsleuf heeft en vervolgens nog een sleuf waarin een tweede simkaart of een microSD-kaart kan worden geplaatst.