Welke smartphone past bij mij?

Bereikbaar zijn willen we allemaal. Echter is iedere telefoon wel eens aan vervanging toe. Je moet dan gaan kijken naar een nieuw model. Wanneer je jouw zoektocht gaat beginnen sta je echter wel gelijk voor een aantal keuzes. Er bestaan namelijk meerdere merken en daarbij ook meerdere modellen. Voordat je een aankoop gaat doen moet je dus goed weten welke smartphone het beste bij je gaat passen. Maar waar kun je dan allemaal op gaan letten en hoe zorg je voor de beste aanschaf bij jouw nieuwe telefoon? Ontdek het en begin jouw eigen zoektocht. 


Het budget en de specialist vaststellen

De eerste stap die je moet maken is bekijken waar je jouw telefoon aan wilt gaan schaffen. Er zijn veel verschillende specialisten die telefoons in het assortiment hebben opgenomen, waaronder bijvoorbeeld TouchFix Shop. Een goedkope winkel kan onder andere tweedehands smartphones leveren, waardoor je jouw budget flink bij kunt gaan stellen. Bepaal daarom ook hoeveel je maximaal uit kunt geven aan de telefoon. Er kunnen hierdoor al een aantal telefoons afvallen, waardoor je jouw zoektocht met een kleinere lijst aan zoekresultaten gaat krijgen en het eenvoudiger wordt om tot een aankoop over te gaan.  


De merken met elkaar vergelijken

Daarbij kun je ook gaan kijken naar het merk dat je graag wilt hebben. Niet iedereen is fan van een iPhone, maar ook lang niet iedereen van Samsung. Wanneer je hier al een bepaalde mening over hebt, kun je het beste zorgen dat je deze merken niet in de zoeklijst hebt staan. Bekijk daarbij ook de merken die iets minder bekend zijn en vergelijk deze met de merken die je wel al kent. Je hebt hierdoor een goede houvast van specificaties en kunt in een oogopslag zien wat ze met elkaar gemeen hebben. 


De series en de grootte vaststellen

Ook ga je kijken naar de modellen bij de merken. Ieder merk smartphone kent namelijk een eigen serie. Zo heb je bij Samsung de Galaxy-serie, welke op dit moment al tot de S20 loopt. Bij iPhone heb je ook veel verschillende modellen en worden er voor meerdere prijsklassen weer nieuwe modellen uitgebracht. Het model bepaalt voor een deel ook de grootte van de telefoon. Als je geen hele grote wilt, dan kun je hier op voorhand ook al een aantal filters op zetten. Je ziet hierdoor alleen de modellen die echt bij jou gaan passen. 


een goede voorbereiding voor de aankoop

Als laatste moet je gaan kijken of er nog andere eigenschappen van de smartphone zijn waar jij naar op zoek bent. Een bepaalde kwaliteit van de camera, bepaalde apps die erop moeten komen of het besturingssysteem van de smartphone. Alles moet meegenomen worden in jouw zoektocht. Hier kun je voor jezelf al een rijtje voor opstellen. Met een lijstje bij de hand kun je veel beter beginnen en weet je welke telefoons er wel en niet bij je gaan passen. Bereid je altijd goed voor en maak daarna jouw aankoop compleet. Je hebt de smartphone in handen.